3 strani 1 košarica
Prijava na e-novice
STL V okviru projekta Spletni trgovec leta 2014 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2014
Spletni trgovec leta 2015 V okviru projekta Spletni trgovec leta 2015 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2015
Brezplačna dostava nad 20€ Brezplačna dostava ob nakupu nad 20€
Prijava na e-novice

VAROVANJE PODATKOV

Spletna trgovina BodiŽenska se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). Podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Bitrade d.o.o. in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Kaj so piškotki in kako delujejo?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu. Vrste piškotkov

Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri piškotki so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani. Nekateri piškotki so koristni predvsem za lastnike spletnih strani. Na primer služijo za spremljaje količino obiska, torej doseg svojega spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo avtorjem vsebin vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami.

Nekateri piškotki pa, vsaj iz vidika Informacijskega urada, niso dobri. Ti neokusni piškotki predvsem beležijo podatke o vaših aktivnostih na spletu, ki jih potem v obdelajo in pridobljene informacije posredujejo tretjim subjektom, najpogosteje oglaševalcem. Zaradi tega se na primer različnim ljudem na spletu prikazujejo različni oglasi. Vsak vidi oglase izdelkov in storitev, ki jih bo bolj verjetno kupil. Lastnikom sledilnih piškotkov pa to omogoča večji zaslužek iz oglaševanja. Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

 • Začasni ali sejni piškotki
 • Trajni ali shranjeni piškotki
 • Lastni piškotki
 • Drugi piškotki

Vsako vrsta piškotkov se v zakonodaji in smernicah pooblaščenca tretira drugače, kar lastnikom spletnih strani in spletnim razvijalcem otežuje doseganje skladnosti z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Lastnikom spletnih strani nalaga, da se morajo o problematiki zasebnosti piškotkov podrobno podučiti, ter o uporabi le teh osveščati tudi svoje spletne obiskovalce. V primeru invazivnejših piškotkov pa morajo od obiskovalcev pridobiti soglasje za njihovo uporabo.

vir: piskotki.net

Varnost in zasebnost

Spletna stran bodizenska.si je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Več o zakonodaji

tukaj.

Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj pri brskanju po spletu lahko pride do kršitve vaših pravic do zasebnosti.

Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete so objavljeni na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravljeni odgovori na pogosta vprašanja.

Lastnik spletne strani bodizenska.si, zlevoroko.si je Bitrade d.o.o., Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, upravljalci in skrbniki CD inženirig d.o.o., Cesta ljubljanske brigade 9a, 1000 Ljubljana

Spletni stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki v vaš brskalniki shrani informacije med prebiranjem spletne strani.Skladno s priporočili informacijskega pooblaščenca, je na spletni strani obvestilo o uporbi piškotkov, hrati pa izbira, katere piškotke želite uporabiti in katere ne.

Vrste piškotkov, ki se pojavljajo na spletni strani:

Obvezni piškotki oz. nujno potrebni za funkcionalnost & zmogljivost

Obvezni piškotki, so tisti, ki jih spletna stran potrebuje za nemoteno delovanje. To so piškotki seje spletne strani; prijavljeni uporabniki in vsebina košarice ter piškotek, ki si zapomni izbiro, katere piškote želite uporabiti in katerih ne.

Statistični piškotki

Spletna stran bodizenska.si uporablja statistične piškotke, saj želimo zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo. Med drugim, kje se zadržujejo uporabniki, katere strani so najbolj obiskane, iz katerega spletnega mesta so bili preusmerjeni.

Piškotki, ki jih uporablja bodizenska.si

Nujno potrebni za funkcionalnost & zmogljivost

 • EU_OPTIN
 • laravel_session

To sta obvezna piškotka s katerima beležimo vašo odločitev pri strinjanju ali nestrinjanju posemeznih vrst piškotkov in možnost dodajanja artiklov v košarico kljub neprijavi.

 • laravel_auth_drivers_eloquent_remember

Ta se uporabljata za seje prijavljenih uporabnikov.

Statistični piškotki

 • __utma
 • __utmb
 • __utmc
 • __utmz

To so piškotki namenjeni statističnemu orodju Google Analytics.

_utma piškotek sestoji iz 6 delov, ki so ločenih s piko "."

 • Hash vrednost ki identificira domeno in je unikatna za vsako domeno.
 • Unikaten id obiskovalca
 • Čas prvega obiska
 • Čas predhodnega obiska
 • Čas trenutnega obiska
 • Skupno število obiskov uporabnika

Končni piškotek izgleda takole:

[identifikator domene].[unikaten id uporabnika].[Čas prvega obiska].[Čas predhodnega obiska].[Čas trenutnega obiska].[Skupno število obiskov]

184475061.130791387.1371208119.1371208119.1371208119.1

veljavnost 730dni

_utmb piškotek sestoji iz 4 delov ločenih s piko "."

 • Hash vrednost ki identificira domeno in je unikatna za vsako domeno.
 • Števlo obiskanih strani v tej seji.
 • Identifikator za shranjevanje število izhodnih povezav.
 • Čas, ko je bil piškotek zadnjič nastavljen.

končni piškotek izgleda takole:

[identifikator domene].[število strani v seji].[število izhodnih povezav].[čas zadnje nastavitve piškotka]

184475061.4.10.1371208119

veljavnost približno 1 ura

_utmc piškotek beleži čas, ko obiskovalec zapusti stran. Traja 30 minut in potem poteče.

končni piškotek izgleda takole:

[čas, ko je obiskovalec zapustil spletno stran]

184475061

veljavno trenutno sejo oz. 30 minut po zapustitvi strani

_utmz piškotek sestoji iz 5 delov ločenih s piko "."

 • Hash vrednost ki identificira domeno in je unikatna za vsako domeno.
 • Časovni žig obiska preko tega vira.
 • Skupno število obiskov uporabnika.
 • Skupno število virov od katerih je obiskovalec prišel iz več življenjskem času piškotka.
 • Podrobnosti o vsebini (google oglasi, povezava iz strani, ključna beseda...)

končni piškotek izgleda takole:

[identifikator domene].[Časovni žig obiska preko tega vira].[Skupno število obiskov uporabnika].[Skupno število virov].[Podrobnosti o vsebini]

184475061.1371209837.2.2.utmcsr=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not provided)

veljavnost 6 mesecev

Niti lastniki, niti skrbniki ne obdelujemo ali shranjujemo ip naslovov in drugih osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani.

Če se z beleženjem statistike spletne strani ne strinjate, pri pojavnem oknu o piškotkih, z gumbom Spremeni nastavitve izberite vrste pištkokov, katerim dovoljujete, da se prenesejo ali ne.

Piškotke lahko kadar koli izbrišete. V kolikor vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo da ga zamenjate z drugim, varnejšim. Večina brskalnikov omogoča možnost nastavitve stopnje zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.