3 strani 1 košarica
Prijava na e-novice
STL V okviru projekta Spletni trgovec leta 2014 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2014
Spletni trgovec leta 2015 V okviru projekta Spletni trgovec leta 2015 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2015
Brezplačna dostava nad 20€ Brezplačna dostava ob nakupu nad 20€
Prijava na e-novice

Oči in pogled.

Z njima prebijamo led pri spoznavanju in vrednotimo našo komunikacijo, pokažejo naša čustva.

Samozavestne ženske si jih poudarjamo, sramežljive jih prikrivajo. Ni naključje, da je vrsta usodnih in pomembnih žensk skozi zgodovino upodobljena z izrazitimi očmi. Tekom preteklega stoletja se je na področju ličenja odvila bogata paleta raznovrstnih stilov, barvnih preferenc in tehnik. Pri vseh pa najdemo eno vzporednico. Izrazite, poudarjene oči.

Danes, ko se minimalizem pregiba k drznosti in doživljamo fuzijo umetniških zvrsti, velja vse to tudi v make up-u. Lahko se prelevimo v novodobno Kleopatro, kakršno nam je pokazala Amy Winehouse, glamurozno MM, elegantno Audrey Hepburn ali igrivo Twiggy.

Pri make up-u je zelo pomembna izbira kvalitetne kozmetike in ustreznih barv ličil. Barve ličil nikoli ne izbiramo glede na barvo oblačil, pač pa glede na ten polti, oči in las. Prav tako ni priporočljiva uporaba senčil podobnih barv kot so naše oči. Najboljše rezultate bomo dosegli z izbiro ličil v kontrastnih in komplementarnih barvah našim očem. Mat oziroma bleščeče odtenke izbiramo glede na leta in kondicijo naše kože.

Za popoln in dolgotrajen videz so ključni že začetni koraki. Priprava ustrezne podlage in korekcije nepravilnosti. Na očiščen obraz na zgornjo veko nanesemo BELL HYPOALLERGENIC kremno podlago za senčilo za veke, na obraz pa BELL HYPOALLERGENIC BAZO za ličenje z mat in gladilnim učinkom.

Nove barvne kombinacije je smotrno večkrat preizkusiti doma. Tako lahko preverite, kako barva svetlobe deluje tekom dneva. Dopustite, da vam drzne barvne kombinacije zlezejo pod kožo v varnem zavetju doma in se zato lahko v družbi počutite samozavestno. Z večkratnim poizkušanjem boste za pravo priložnost znale poiskati ustrezno kombinacijo, čas nanosa pa se vam bo občutno skrajšal. Ne glede na to, ali so vaše kombinacije divje intenzivnih kontrastnih barv, ali zemeljske s pigmentiranimi poudarki, naj bo vaše vodilo pri ličenju manj je več.

Pri izbiri odtenkov upoštevajte tudi ten vaše kože. Za svetlejšo polt uporabljajte svetlejše, za temnejše polti pa posegajte po temnejših. V kolikor niste razpoložene za intenzivne odtenke lahko vedno posežete po nežnih, lahkih, svetlih naravnih tonih. Vaše oči bodo zasijale.

Nazaj na vrh

Modre oči

Modrim očem privoščite make up, ki bo poudaril barvo vaših oči in ne make up-a samega. Ni pomembna le izbira barve, pač pa tudi ton in intenzivnost. Svetlim očem podarimo svetlejše odtenke, temnejše pa nadgradimo z intenzivnejšimi. Modrooke blondinke s svetlimi trepalnicami naj se odločajo za rjave in temno modre odtenke eyelinerjev in maskar. Če so vaše obrvi in trepalnice že po naravi temne, pa kar pogumno s črno.

Roza in oranžna sta barvi ličil, ob katerih bo modrina oči zablestela v polnem sijaju. Za temnejše in intenzivnejše make up-e uporabite bronaste odtenke. Oranžna je komplementarna in zato tako odlično sodeluje z vašimi očmi. Med ostalimi odtenki posegajte med t.i. purple – viola, sivka, sivimi, tudi kovinskimi in srebrnimi odtenki. Lahko uporabite tudi rjave odtenke, intenzivnost pa prilagajajte barvi obrvi. Seveda pa lahko uporabite naravne nežne in sveže odtenke bež in zlate barve.

Najboljši način, kako poiskati pravi make up, barvno kombinacijo je, da preizkušate dokler ne najdete pravega. Izogibajte se modrim in zelenim odtenkom (z izjemo intenzivne indigo, kraljeve modre in petrol). Če ste rdečelaska, se nagibajte proti rjavim tonom, temnolaske pa lahko uporabljate temnejše in intenzivnejše odtenke. Intenzivnost prilagodite delu dneva, osvetlitvi in namenu. Če ste vaše oči izredno poudarili, uporabite nežno rdečilo za lica in šminko, ter se s tem izognite pretiravanju.

Igrajte se, pri make up-u kombinirajte različne barve. Eksperimentirajte ter ob tem čim bolj uživajte.

Nazaj na vrh

Rjave oči

Nabor barv za rjave oči je praktično neomejen. Ker so vaše oči temnejše, lahko uporabljate temnejše odtenke dramatične in misteriozne kombinacije ličil in ob tem izgledate fenomenalno. Za obrobo oči uporabite temnejše eye linerje, črne, rjave in temno modre. Svetlejšim odtenkom se izogibajte, ker s tem poudarite ličilo samo in ne vaših prekrasnih oči.

Barve kovine: zlata in bronasta, ter roza in rjava izgledajo izvrstno na rjavih očeh. Prav tako lahko uporabite nevtralne bež barve ličil v kombinaciji s temnejšimi poudarki: rjavo, purple, temno modro, petrol, slivo, grafitno, ogljeno ali celo zeleno. Izredno zanimiv efekt lahko dosežete s kombinacijo barvnega eyelinerja. Le-ta naj bo v izrazito temni barvi, ki naj deluje skoraj črn. Dobesedno vse barve mavrice ugajajo vašim rjavim očem. Edina omejitev pri tem je ten vaše kože in sodelovanje barv. Če eksperimentirate z barvami senčil, naj bodo vaša usta in lička v nežnejših barvah, ali obratno. Podnevi si pobarvajte vaše veke v svetlejših, nekoliko zasivljenih odtenkih, ponoči uporabite temnejše, intenzivnejše tone ličil.

Če so vaše oči izjemno temno rjave, skoraj črne, vključite svetlejše odtenke, kar bo omehčalo vaš pogled. Za ženske s svetlejšimi očmi so najbolj primerni svetlejši, pastelni odtenki, tudi rumeni. Izogibajte se pretemnim eyelinerjem. Različne barve ličil bodo naredile vaše oči nekoliko drugačne, zato si dovolite eksperimente in se poigrajte ter raziščite kaj najbolje ustreza vam. Če želite vaše oči povečati, podaljšajte linijo eyelinerja čez kotiček oči in rahlo zasenčite. Kljub temu, da lahko posegate po vseh barvah in odtenkih, pa bodite pozorne pri določenih odtenkih roza. Le-ta vašim očem včasih dodajo jokavi pridih. Ob svetlo modrih bi vaše oči lahko izgledale rumeno ko zlatenica in srebrnim odtenkom.

Ker lahko nosite skoraj vse barve, lahko prilagajate make up svojim oblačilom.

Nazaj na vrh

Zelene oči

Zelene oči veljajo za najbolj poredke na našem področju, zato je še toliko bolj pomembno, da jih s pravo uglasitvijo tonov povzdignete v prave zvezde.

Podobno kot pri modrih očeh, je tudi pri zelenih najbolj smotrno izbirati barve na nasprotni strani barvnega kroga. Pri tem lahko posegate pri vseh odtenkih t.i. purple, vinsko rdeče in marelične. Če bolj prisegate na nevpadljive zemeljske odtenke je za vas najbolj primerna rjava, lahko tudi z dodatki zlate in bronaste. Pogumnejše lahko uporabljate tudi temno zeleno, ki bo poudarila svetlost vaših oči.

Vsekakor se izogibajte zelenim odtenkom. Če ima vaša šarenica pigmente oranžno zlate, lahko eksperimentirate z ličili v barvi jantarja in žada, z oranžnimi toni. Redko pa se dobro ujamejo vaše zelene oči z rumeno. Modri odtenki so prav tako lahko dvorezen meč, ki se jim je bolj izogibati. Z izjemo intenzivne turkizne barve, zelene oči ob modri senci lahko hitro postanejo dolgočasne. Najboljši način kako primerjati dva odtenka je, da na vekah uporabite dva različna odtenka. Kaj hitro boste ugotovili kateri vaše oči poživi, kateri pa jih zamori.

Bolje je posegati po toplih, temno rjavih odtenkih, kot po črnih.

Nazaj na vrh