3 strani 1 košarica
Prijava na e-novice
STL V okviru projekta Spletni trgovec leta 2014 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2014
Spletni trgovec leta 2015 V okviru projekta Spletni trgovec leta 2015 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2015
Brezplačna dostava nad 20€ Brezplačna dostava ob nakupu nad 20€
Prijava na e-novice

Recite adijo celulitu

Bliža se poletje in s tem čas, ko si bomo ponovno nadele krajše obleke, oprijete hlače in seveda kopalke. Pri tem je prva misel mnogih žensk kako se v čim krajšem času znebiti nastalega celulita. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih napotkov, kako se znebiti tega nadležnega pojava in zakorakati v poletje sproščeno in samozavestno.

Zakaj nastaja celulit ?

Nastanek celulita je povezan z delovanjem hormona estrogena, ki povzroča nalaganje maščobnih celic v podkožju. Te celice zmanjšajo prekrvavitev in izmenjavo tekočin v telesu, kar upočasnjuje presnovno in povzroča propadanje veznega tkiva, ki se kaže v obliki celulita.

Celulit povzroča težave mnogim ženskam in se najpogosteje nabira na stegnih, mečih, kolenih in gležnjih. Razlogov, zakaj celulit nastane ,je veliko, najpogosteje pa ga povzročajo nepravilna prehrana, pomanjkanje telesne aktivnosti, stres, kajenje, prekomerna telesna teža in dolgotrajno sedenje.

Kako lahko odpravimo celulit ?

Redna telesna aktivnost nam lahko pomaga pri nadziranju telesne teže in izgubi odvečnih kilogramih, poleg tega pa spodbuja prekrvavitev, kar ugodno vpliva na zmanjševanje celulita na problematičnih predelih. Hoja, tek in sprehod so sicer dobrodošle oblike aktivnosti, za izgubo celulita pa so še bolj priporočljivi počepi, izpadni koraki, dvig noge nazaj in podobno. Te vaje delujejo na mišice in na vezno tkivo na problematičnih mestih, poleg tega pa nam ne vzamejo veliko časa, rezultati pa so vidni že po nekaj tednih.

Pravilna in uravnotežena prehrana je ključnega pomena za izgubo pomarančne kože. Pri tem je pomembno, da jemo večkrat na dan po malo, saj se bomo na ta način izognili padcem krvnega sladkorja in s tem skušnjavi, da bi posegali po nezdravi prehrani, ki spodbuja kopičenje maščobnega tkiva. Ta živila so predvsem testenine, kruh in pecivo, ker vsebujejo veliko ogljikov hidratov in sladkorjev.

Celulit lahko odpravimo tudi s pomočjo rastlinskih matičnih celic, ki regenerirajo celice in proizvajajo učinkovite aktivne sestavine. Leocrema CELL ACTIVE vsebuje izvlečke matičnih celic ameriškega slamnika, azijskega vodnega popnjaka in zelene, ki v svoji sinergiji zagotavljajo izjemne rezultate: kožo ohranjajo popolnoma navlaženo, dajejo ji napetost in elastičnost, poleg tega pa preprečujejo tudi neestetske strije. Ob redni uporabi gela bo koža pridobila večjo kompaktnost in čvrstost, na vaši preoblikovani silhueti pa bo zbledel tudi videz celulita.

V boju proti celulitu nam lahko pomagajo tudi nutracevtiki, ki jih najdemo v sadju in zelenjavi.Te najdemo tudi v L'Angelicini kremi proti celulitu, ki vsebuje divji kostanj, ekstrakt čilija ter bio izvleček rdečega vina. Rdeče vino pospešuje cirkulacijo telesnih tekočin, krepi kapilare in spodbuja drenažo. Kofein spodbuja presnovo maščobnega tkiva, čili pa poživlja metabolizem, pospešuje izgorevanje kalorij in zavira apetit.

S pomočjo teh nasvetov boste lahko v poletje zakorakale sproščeno in samozavestno, predvsem pa brez pomarančne kože! :)

Trendi 2018

Nega ustnic pozimi

NA TESTU: Lepotni trik Youtube guruja Wayne Goss-a

Kako se lotiti depilacije kot iz salona v udobju doma?

Kako pravilno prekriti mozoljčke in podočnjake