3 strani 1 košarica
Prijava na e-novice
STL V okviru projekta Spletni trgovec leta 2014 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2014
Spletni trgovec leta 2015 V okviru projekta Spletni trgovec leta 2015 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2015
Brezplačna dostava nad 20€ Brezplačna dostava ob nakupu nad 20€
Prijava na e-novice

Kako se zaščititi pred močnim soncem?

Uživajte na soncu a z veliko previdnosti!

Ker se povečuje število aktivnosti, ki jih tako radi opravljamo na soncu, se povečuje tudi število kožnih bolezni, ki jih povzročajo nevarni UV sončni žarki. Prihaja poletje in sonce v tem času neusmiljeno pripeka. Zagorela koža vašemu telesu resda daje privlačen videz, toda bodite pazljivi, pretirano izpostavljanje sončnim žarkom lahko povzroči poškodbe povrhnjice in s tem tudi prezgodnje staranje kože ali celo kožnega raka. 

Na kaj ne smemo pozabiti preden gremo na sonce?

1. Soncu se poskušamo izogibati med 10. in 16. uro, ker takrat je moč UV žarkov največja.

2. Kožo namažemo z izdelki z zaščitnim faktorjem +15 in jih nanašate vsaj vsaki dve uri ali po plavanju. Kreme, lotioni ali olja naj bodo primerno izbrani glede na tip vaše kože.

3. Priporočljiva so lahka pokrivala, še posebej čez ramena.

4. Glava naj bo zavarovana s širokim klobukom, oči pa z očali z UVA in UVB zaščito. 

Kako pred soncem in dehidracijo zavarujemo naše otroke?

Otroška koža je še posebej nežna in zato bolj občutljiva na agresivne UV sončne žarke. Zato se z otrokom izogibajte poležavanju na plaži med 10. in 16. uro. S pokrivalom in ustrezno kremo z zaščitnim faktorjem naj bo zavarovan tudi v senci.

Ker se otroci radi zatopijo v igro, hitro pozabijo, da morajo biti v senci in piti dovolj tekočine. Zato moramo starši misliti na to, da pijejo dovolj vode, jedo sočno sadje kot so lubenica, melona, breskve. Tako se izognemo dehidraciji.

Na avtomobilskih oknih naj bodo med vožnjo nameščena ustrezna senčila. Otroka nikoli ne puščajte samega v vročem avtu. To je lahko smrtno nevarno.

Želimo vam lepo mirno in sončno poletje. Zavarujte svojo in kožo svojih najbližjih z Leocrema mlekom za sončenje z arganovim oljem 100% biološke pridelave, obogateno z vitaminoma E in a, nenasičenimi kislinami in omega 3 maščobami. Mleko enakomerno pospešuje porjavitev, deluje antioksidantno, kožo ščiti, nahrani in vlaži. Nudi učinkovito zaščito pred opeklinami, upočasnjuje proces staranja povrhnjice ter hkrati kožo intenzivno vlaži. Po nanosu je koža svilnato mehka in zaščitena.

 

Trendi 2018

Nega ustnic pozimi

NA TESTU: Lepotni trik Youtube guruja Wayne Goss-a

Kako se lotiti depilacije kot iz salona v udobju doma?

Kako pravilno prekriti mozoljčke in podočnjake