3 strani 1 košarica
Prijava na e-novice
STL V okviru projekta Spletni trgovec leta 2014 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2014
Spletni trgovec leta 2015 V okviru projekta Spletni trgovec leta 2015 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2015
Brezplačna dostava nad 20€

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine BodiŽenska.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Bodiženska.si upravlja podjetje Bitrade d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji na našo spletno stran obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče. Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra) ter kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dobavljiv v razumnem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene izdelkov in stroške prevoza, način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ter morebitne stroške, ki nastanejo pri vračilu izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

Ponudba spletne trgovine se zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta dnevno spreminja. Cene so predstavljene kot redne in znižane.

 • Redne cene– so običajno priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih določi ponudnik
 • Znižane cene– so trenutno znižane redne cene in nimajo vnaprej določene veljavnosti

Ponudnik si pridržuje pravico do poljubnega spreminjanja cen, ki veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene trajnosti. Vse objavljene cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kljub dnevnemu ažuriranju in kontroli točnosti podatkov se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil drugo ustrezno rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba oziroma naročilo med ponudnikom in kupcem je sklenjeno v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Naročilo potrjeno«. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca, kot za ponudnika.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po povzetju
 • po predračunu
 • s plačilno kartico MasterCard in Visa Ob plačilu s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:
 • plačnik (podatki, ki so v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice,
 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Sklenjene pogodbe med kupcem in prodajalcem bodo shranjene pri prodajalcu v tiskani in elektronski obliki.

Cene

Vse cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Popusti se med seboj izključujejo in ne veljajo za že znižane artikle in artikle v akciji.

Postopek nakupa

1. Naročilo zaključeno: Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto.

2. Naročilo oddano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, pošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik istočasno pouči kupca o politiki vračila blaga in poda informacije, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam v primeru pritožbe. Ponudnik tudi poda informacije o sledljivost paketa (naročila).

Preklic naročila in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino zmanjšano za manipulacijske stroške (poštnina in bančna transakcija) takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR-kupca. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na e-naslov info@bodizenska.si ali na poštni naslov: Bitrade d.o.o., Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh od poslanega pisnega obvestila o odstopu od pogodbe na naslov Bitrade d.o.o., Masljeva ulica 3, 1230 Domžale.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.

Reklamacija/Garancija

Če imajo dostavljeni izdelki napako in ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikacijam naročenih izdelkov, mora kupec o tem obvestiti ponudnika v 8 dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec o njej obvestiti Bitrade d.o.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju Bitrade d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico zahtevati, da ponudnik:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Kontakt za uveljavljanje reklamacije/garancije je

 • Bitrade d.o.o.
 • Masljeva ulica 3
 • 123o Domžale
 • e-naslov: info@bodizenska.si
 • tel: 01 724 86 63

Dostava

Do 13. ure naročeni izdelki bodo odposlani še isti dan (določila glede dostave veljajo, če je blago na zalogi). Velja ob delavnikih (od ponedeljka do petka).

Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem nemudoma obvestil kupca.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. Če ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oziroma poskusu predaje blaga.

Osebni prevzem

Za vse, ki vam je enostavneje, hitreje, mimogrede ali čisto pri roki, da se oglasite pri nas, smo omogočili tudi osebni prevzem. Svoje izdelke izberete in jih dodate v košarico. V košarici nato označite Osebni prevzem, v koraku Dostava izberete način plačila s kreditno kartico ali po predračunu ter potrdite naročilo. Vaše naročilo oddamo v obdelavo takoj, ko prejmemo plačilo. Pozor: V primeru osebnega prevzema je nujno potrebno predplačilo, saj ne poslujemo z gotovino!

Vsekakor se bomo potrudili, da bomo čim hitreje pripravili vsa naročila. Ko bo naročilo pripravljeno za prevzem, prejmete obvestilo na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob naročanju.

Po prejetem obvestilu lahko svoj paket prevzamete na naslovu: BITRADE d.o.o., Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, od ponedeljka do petka od 7.00 – 15.00.

Pravila in pogoji za naročilo na e-novice

Splošno določilo

Strinjam se, da lahko podjetje BITRADE, d.o.o. shrani in uporablja moje osebne podatke za namen trženja, tržnih raziskav, sledenja prodajnih podatkov in aktivnosti ter za stik z mano (npr. za ponujanje izdelkov in storitev, promocije, akcije in oglaševanje itd.), neposredno ali preko zastopnikov.

Podjetje BITRADE, d.o.o. bo izvedlo vse potrebne ukrepe, da zagotovi varno obravnavo podatkov v skladu z veljavno zakonodajo. Splošna določila o varovanju vaših podatkov lahko preverite na tej povezavi.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice je prostovoljna in brezplačna. Naročnino na e-novice lahko kadarkoli prekličete ali se nanje ponovno naročite. Za prijavo na e-novice morate oddati vaše ime in elektronski naslov.

Z oddajo podatkov se avtomatično prijavite na prejemanje e-novic za stran Bodi ženska, Bodi vitalen in Bodi urejeno.

Novice iz strani Bodi vitalen vključujejo:

 • nasvete in novosti o oblikovanju telesa, zdravju, dobrem počutju,
 • informacije o popustih in akcijah prehranskih dopolnil ter čajev.

Novice iz strani Bodi ženska vključujejo:

 • nasvete in novosti o skrbi za lepoto, ličenju ter kozmetiki,
 • informacije o popustih in akcijah kozmetičnih izdelkov ter ličil.

Novice iz strani Bodi urejeno vključujejo:

 • nasvete in novosti o skrbi za dom ter gospodinjstvo in negi rastlin.
 • informacije o popustih in akcijah izdelkov za dom, gospodinjstvo in nego rastlin.

Baze podatkov za pošiljanje e-novic se vodijo ločeno, tako da se lahko kadarkoli odjavite od prejemanja e-novic za določeno stran in še vedno prejemate novice za ostale strani.

Podjetje BITRADE, d.o.o. ne bo nikoli posredovalo, prodalo, dalo v najem ali kako drugače trgovalo z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe.

Darilca ob promocijskih akcijah

Ker radi nagrajujemo svoje zveste obiskovalce, bralce e-novic in vse, ki nas spremljajo prek ostalih medijev, mnogokrat izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij so darilca ob nakupu nad določeno mejo. Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. V kolikor se obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati zaveda in obveže, da mora v primeru vračila artiklov delno ali v celoti prav tako vrniti tudi darilce, razen če preostala vrednost nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce ali v kolikor stranka vrnjeni artikel zamenja za kakšnega drugega. Primer: stranka dobi darilo ob nakupu nad 50 EUR (brez stroškov pošiljanja). Njen nakup znaša 68 EUR, ob čemer prejme darilo. Nato želi vrniti izdelek v vrednosti 20 EUR. Skupna vrednost nakupa tako znaša 48 EUR, kar pomeni, da ni upravičena do darilca in ga mora vrniti. Lahko pa namesto vračila denarja zamenja vrnjeni artikel z artiklom v vrednosti 20 EUR.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina www.bodizenska.si se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni, kljub tem se lahko zgodi, da podatki (cena, rok dobave, lastnosti izdelka) niso pravočasno ažurirani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic ali spremembo naročila oziroma predlagal drugo ustrezno rešitev. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je treba vse fotografije razumeti kot simbolične.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina BodiŽenska.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka BodiŽenska.si in logotip sta v lasti podjetja Bitrade d.o.o.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@bodizenska.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Zasebnost in zaščita podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

OPOZORILO ZA KOZMETIČNE IZDELKE

Če imate kakršnekoli težave s kožo, se pred nakupom kozmetičnih izdelkov posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi kozmetičnih izdelkov upoštevajte:

 • preverite datum veljavnosti izdelka,
 • po odprtju izdelek porabite v 3 do 6 mesecih, v kolikor ni drugače navedeno,
 • izdelek predhodno uporabite na manjši površini kože in preverite morebitno alergijsko reakcijo,
 • izdelke hranite na suhem, hladnem in temnem prostoru ter izven dosega otrok,
 • izdelke uporabite na predelih telesa za katere so namenjeni in skladno znavodili,
 • izdelki so namenjeni izključno za zunanjo uporabo,
 • v primeru kožne reakcije kožo temeljito sperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom.