3 strani 1 košarica
Prijava na e-novice
STL V okviru projekta Spletni trgovec leta 2014 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2014
Spletni trgovec leta 2015 V okviru projekta Spletni trgovec leta 2015 smo prejeli
priznanje Zanesljiv trgovec 2015
Brezplačna dostava nad 20€
Prijava na e-novice

NAREDIMO SVOJ PRALNI PRAŠEK

Perilo peremo vsaj enkrat, če ne večkrat tedensko in pogosto posegamo po zelo škodljivih pralnih sredstvih, ki škodijo okolju, nemalokrat pa povzročajo tudi številne alergije.

Običajne pralne praške lahko enostavno nadomestimo s praškom, ki ga napravimo sami doma, in tako naredimo nekaj dobrega zase, za okolje ter za svojo denarnico.

Priprava domačega praška nam bo vzela zgolj 5 min, zanj pa bomo porabili približno 35 centov na liter. Poleg tega se bomo izognili uporabi nevarnih kemikalij, ki škodijo okolju in izbrali vonj po svojem okusu.

Priprava je preprosta. Potrebujemo:

Milo naribamo na ribežnu na zelo majhne koščke. Posebej pripravimo tri litre vroče vode, ki jo segrejemo na štedilniku. V vročo vodo stresemo naribano milo. Zmes mešamo dokler se milo popolnoma ne stopi. Nato dodamo eno veliko žlico sode bikarbone in zmes ponovno premešamo.

Še toplo zmes vlijemo v plastično posodo, v kateri naj ostane vsaj še za liter prostora. Posodo postavimo na hladno, da se tekočina prične ohlajati. Vsebino občasno premešamo.

Ko se pralni prašek ohladi, dodamo še 20 kapljic našega najljubšega eteričnega olja.

Če želimo nekoliko mehkejše perilo, dodamo prašku ob koncu še žlico kisa.

Z doma narejenim pralnim praškom bomo naredili nekaj dobrega zase in za okolje, naše obleke pa bodo še vedno brezhibno čiste in dišeče.

Namig

Za osvežujoč pomladni vonj pri pripravi praška uporabite Marseille toaletno milo Pomarančni cvet.

Za bolj klasičen vonj pa uporabite Marseille toaletno milo Lavanda.