Skip to content

Vzdrževanje spletne strani WordPress

  Če imate spletno stran ali blog WordPress, je nujno, da jo pravilno vzdržujete. To pomeni, da redno ustvarjate varnostne kopije vsebine in spremljate spletno mesto zaradi morebitnih težav. Toda kako to storite? Na srečo obstaja veliko orodij in taktik, ki omogočajo enostavno varnostno kopiranje in spremljanje spletnega mesta WordPress. V tem prispevku bomo obravnavali nekatera od teh orodij in taktik, da boste lahko začeli vzdrževati svoje spletno mesto WordPress že danes

  Varnostne kopije

  Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko storite za vzdrževanje spletnega mesta WordPress, je redno ustvarjanje varnostnih kopij. Tako boste zagotovili, da boste lahko spletno stran brez težav hitro obnovili, če se z njo kaj zgodi, pa naj gre za zlonameren napad ali nenamerno brisanje. Obstaja več načinov za varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress, vključno z uporabo vtičnikov, kot sta BackupBuddy ali UpdraftPlus, ročnim izvozom podatkovne zbirke prek phpMyAdmin ali vzpostavitvijo samodejnega sistema varnostnega kopiranja s storitvijo, kot je Jetpack Backup. Ne glede na to, katero metodo izberete, poskrbite za redno varnostno kopiranje!

  Spremljanje

  Poleg rednega varnostnega kopiranja spletnega mesta WordPress je pomembno tudi, da ga spremljate za morebitne težave. To vključuje spremljanje časa delovanja strežnika, ki gosti vaše spletno mesto, ter spremljanje morebitnih varnostnih groženj ali zlonamernih dejavnosti. Če želite poenostaviti postopek spremljanja vseh teh informacij, razmislite o uporabi storitve, kot je Jetpack Monitor, ki vam bo pošiljala opozorila, ko se bo na vašem spletnem mestu zgodilo kaj nenavadnega. Če želite še bolj zagotoviti varnost svojega spletnega mesta, razmislite o vzpostavitvi dvostopenjske avtentikacije (2FA), ki doda še eno stopnjo zaščite med hekerji in podatki vašega spletnega mesta.                                                                                                    

  Vzdrževanje spletnega mesta WordPress je bistvenega pomena, če želite, da bo delovalo kar najbolje in ostalo varno pred morebitnimi grožnjami, kot so hekerji ali napadi zlonamerne programske opreme. Na srečo je na voljo veliko orodij in taktik, s katerimi sta varnostno kopiranje in spremljanje spletnega mesta WordPress preprosta in enostavna. Zato ne čakajte – še danes začnite izvajati ukrepe za pravilno vzdrževanje svojega spletnega mesta WordPress!