Skip to content

Ličila za ustnice

  ličila za ustnice

  Korak 1: Liner za ustnice

  Preden nanesete šminko, uporabite črtalo za ustnice, da preprečite iztekanje barve, ki se zgodi, ko šminka steče ali se razmaže zunaj linij ustnic. Izberite črtalo za ustnice in obrišite naravno linijo ustnic, da bo vaša ustnica videti bolj polna. Pred nanosom šminke lahko ustnice obarvate tudi s črtalom, da ustvarite gladko podlago.

  Korak 2: Šminka

  Nato nanesite šminko. Ker je na voljo toliko različnih barv in formul, so možnosti skoraj neskončne. Ne glede na to, ali izberete nekaj bleščečega, mat formulo ali nekaj zelo pigmentiranega, bo vaša ustnica zagotovo videti čudovito.

  Vsaka ženska si rada kdaj pa kdaj poudari in obarva svoje ustnice. Nekatere imajo celo svoje najljubše odtenke šmink. 

  Na trgu je pestra izbira različnih vrst šmink. Predvsem bi v tem članku izpostavila tekoče šminke. Tekoče šminke kljub svojemu videzu običajno niso sijoče. Nanesejo se kot tekočina, saj vsebujejo več olj in polimerov (in manj voska) kot običajne šminke, nato pa se posušijo do prekrivnega, skoraj kredastega, mat zaključka. Tekoče šminke so idealne za ustvarjanje natančnih in ostrih linij. Če si želite dobro poudarjene ustnice in ste se naveličali šmink, ki se razmažejo, je lahko tekoča šminka vaša najboljša izbira. Preden posežete po tekoči šminki, vedno pripravite ustnice. Poskrbite za piling ustnic, da se znebite suhe, razpokane kože. S tem boste ustvarili gladko površino, po kateri bo tekoča šminka drsela. Po pilingu ne pozabite na vlaženje ustnic. Lahko dodate tudi primer pred nanosom šminke  za večjo obstojnost. Nikakor je ne nanašajte na suhe in razpokane ustnice ter v debelih plasteh. 

  KAKO FIKSIRATI LIČILA?

  Po vsem tem ličenju je treba ličila fiksirati, do bodo obstojna skozi ves dan ali noč. Odvisno od priložnosti .  Nanesite fiksirni sprej za ličila. Ima podoben učinek kot lak za lase, le da je narejen za obraz. Fiksirni sprej se lahko uporabi tudi pri nanašanju senčil na veke. Čopič navlažiš s sprejem in ga pomočiš v senčko ter tako dosežeš lažje nanašanje in obstanek senčila.

  KAKO ODSTRANITI LIČILA OB KONCU DNEVA?

  Spanje z ličili lahko povzroči zamašitev por – in zamašene pore lahko povzročijo mozolje. Zato poskrbite, da boste ličila pred spanjem odstranili z izdelki, ki so namenjeni odstranjevanju ličil. Pri tem bodite nežni.  

  No, da se bomo res lahko počutile lepo vam predstavljam :

  MOJIH PET NAJBOLJŠIH TRIKOV ZA LIČENJE

  1. Z belim črtalom za oči poskrbite, da bo vaše barvno senčilo še bolj  izstopalo
  2. Oživite maskaro s fiziološko raztopino
  3. Barva šminke se naj ujema z barvo senčila
  4. Nanesi otroški puder na trepalnice, da bodo izgledale debelejše
  5. Pred nanosom ličil navlažite konico čopiča

  In seveda zapomnite si SHARING IS NOT CARING !!! v primeru ličil. 

  Deljenje ličil ni higienično, niti z najbližjimi prijatelji. Obstaja velika možnost  za okužbe. Zlasti si ne delite izdelkov za oči in ustnice.

  Svet ličil je ogromen in poln čudes. Raziskujte svet in vedno znova odkrivajte nove ideje za izražanje z ličili. Upam, da vam bo ta članek in nekaj nasvetov za ličenje pomagal videti številne možnosti in ohraniti pustolovskega odvisnika od ličil v vas. 

  Za konec bi rada še naštela nekaj stvari, ki se dogajajo v ženskih glavah med nanašanjem ličil:  

  -Nočni spanec ni bil dober. Hvala bogu za ta korektor! Popolnoma bo skril te temne kolobarje.

  -Zabava bo polna bogatih in modnih ljudi. Izbrala sem tako dolgočasno obleko! Ni važno, se bom že naličila tako lepo, da nihče ne bo niti opazil, kaj imam na sebi! In tudi na fotografijah bom  videti dobro! No ja…od ramen navzgor 😀

  -Prvič po petih letih bom videla svojo staro sostanovalko! Poskrbeti moram, da bom videti lepša, kot se me spominja. Naj samo skrbno nanesem maskaro in modro senčilo pa bo zagotovo super!

  -Moja obleka je tako lepega odtenka bordo barve, ampak nimam pravega odtenka šminke, ki bi pasala zraven. Hmmm….Mogoče tista, ki sem jo videla pred nekaj dnevi v trgovini, bi obleko lepo dopolnila! Time for shopping 

  – Evin rojstni dan? Tudi on (CRUSH) bo zagotovo povabljen! Izgledati moram kar najbolje! Kje sta podlaga in črtalo za ustnice?

  – Danes se počutim tako slabo. Želim si, da včeraj ne bi pojedla vsega sladoleda. Super, tu je moj komplet ličil. Naj se še malo lepše oblečem. Verjetno se bom potem počutila bolje. ^_^

  Moški, ne obsojajte nas, prosim! Kaj je narobe s tem, da se želimo počutiti lepo? 